Τι πρέπει να προσέχετε και να γνωρίζετε όταν αγοράζετε σαλόνι

Το σαλόνι ενός σπιτιού είναι το βασικό έπιπλο και είναι αυτό που διαμορφώνει την εικόνα του χώρου κατά 80%. Εκτός από την διακόσμηση και τον τρόπο που πρέπει να στηθεί ένα σαλόνι που θα τον αναλύσουμε σε άλλο άρθρο, σήμερα θα δούμε όλα τα στοιχεία που κάνουν μία κατασκευή ενός καναπέ ποιοτικό. Όπως σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν τα ποιοτικά και τα μη έτσι και στο σαλόνι.

Στο θέμα ποιότητας ενός σαλονιού δεν παίζει κανένα ρόλο αν ο καναπές είναι γωνιακός ή είναι τριθέσιος διθέσιος. Αλλά σίγουρα τον βασικό ρόλο τον παίζουν τα υλικά.

Ποια είναι τα υλικά που κάνουν  ένα σαλόνι ποιοτικό;

  1. %cf%83%ce%b1%ce%bb%cf%8c%ce%bd%ce%b9-%cf%83%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%84%cf%8c%cf%82Το βασικότερο υλικό που κάνει ένα σαλόνι να ξεχωρίζει είναι ο σκελετός του. και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την δημιουργία του. Το ιδανικό υλικό για ένα καναπέ είναι το μασίφ ξύλο οξιάς το οποίο χρησιμοποιούν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι Έλληνες κατασκευαστές. Τα περισσότερα σαλόνια εισαγωγής έχουν απλό νοβοπάν πάχους 1,5 πόντων με αποτέλεσμα να σπάει γρήγορα ή να κάνει λακκούβα μέσα σε λίγους μήνες και στην καλύτερη περίπτωση έχουν σκελετό λεύκας και όχι οξιάς. Η λεύκα δεν είναι κακό υλικό απλώς είναι ελαφρός λιγότερο ανθεκτική από την οξιά αλλά είναι και περισσότερο ελαφριά. Οι βασικοί τρόποι για να καταλάβουμε αν ο σκελετός είναι οξιά ή νοβοπάν, είναι να ρωτήσουμε το κατάστημα που θέλουμε να αγοράσουμε και να δοκιμάσουμε να το σηκώσουμε. Αν το σαλόνι είναι σχετικά ελαφρύ τότε ο σκελετός είναι ή οξιά ή λεύκα. Δυστυχώς λίγες είναι οι φορές που οι κατασκευαστές δημιουργούν κάποιο φερμουάρ που να μπορεί κάποιος να δεί τον σκελετό ενός καναπέ.  Ωστόσο μία συνταγή που σίγουρα θα σας βγάλει από περιπέτειες και θα έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο είναι να προτιμήσετε σαλόνι που κατασκευάζετε στην Ελλάδα.
  2. Δεύτερο πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η σύνθεση που έχουν τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης αντίστοιχα. Ένα αναπαυτικό ημίσκληρο κάθισμα που θα σας κάνει να μη θέλετε να σηκωθείτε από τον καναπέ σας με υψηλά στάνταρ ανατομικότητας σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με υλικά ευτελούς αξίας. Δεν θέλουμε να κάνουμε πολύ κουραστική την ανάλυσή μας και γι αυτό θα αναφέρουμε τα βασικότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό. Το βασικότερο λάστιχο του χρησιμοποιεί η Ελληνική αγορά για σαλόνια των 400 εώς και 700 ευρώ ανάλογα πάντα με την δυσκολία κατασκευής και τις διαστάσεις είναι το 200 fs λάστιχο το λάστιχο αυτό έχει μία καλή συμπεριφορά και είναι σχετικά ημίσκλρο αν και υπάρχουν διάφορες βαθμίδες μέσα σε αυτή την σύνθεση που έχουν να κάνουν με την σκληρότητα χωρίς αποκλίσεις στην τιμή του. Το λάστιχο αυτό έχει μία καλή αντοχή αλλά δεν είναι και το ιδανικό. Ένα καλό υλικό που επιτρέπει στον παραγωγό να δημιουργήσει ένα καναπές σε καλό κόστος με καλό αποτέλεσμα και αρκετά χρόνια ζωής είναι το λάστιχο 400+fsΤο εύρος των τιμών με την χρήση τέτοιου λάστιχου είναι από 650 εώς 1100 ευρώ. Τα σαλόνια που σέβονται τον αγοραστή και δίνουν υψηλά στάνταρ ανατομικότητας και φυσικά κάνουν το κάθισμα απόλαυση είναι η κατηγορία special. Το βασικό λάστιχο special 3500 poy gia πολλούς κατασκευαστές παρέχει το τελειότερο κάθισμα έχει μία ημίσκληρη απόδοση και πραγματικά δίνει ίσος το καλύτερο αποτέλεσμα και από τα πιο ακριβά λάστιχα που υπάρχουν. Το επόμενο επίπεδο είναι κάθισμα σιλικόνης και special 5000 που τηρούν αυστηρά τα ανατομικά στάνταρ αλλά το πρώτο είναι αρκετά μαλακό και το δεύτερο αντίστοιχα αρκετά σκληρό.
  3. Φυσικά για ένα ποιοτικό κάθισμα δεν παίζει ρόλο μόνο το λάστιχο στο κάθισμα αλλά και στην πλάτη και εκεί όπως και στο παραπάνω υπάρχουν δεκάδες λύσεις με τις βασικότερες να είναι τρήμα λάστιχου, τρίμα λάστιχου με σιλικόνης πχ( 60 λάστιχο-40 σιλικόνη) τρήμα σιλικόνης, ίνες σιλικόνης, σφαιρίδια σιλικόνης, και μετά τα πολύ exclusive μαξιλάρια που θα ανεβάσουν το κόστος μπορεί και πάνω από 3000-4000 ευρώ.Το βασικό που γέμισμα που έχουν τα σαλόνια εισαγωγής είναι ή φελιζόλ που είναι ευτελούς αξίας ή ανακυκλωμένο αφρολέξ ή στην καλύτερη περίπτωση τρίμα λάστιχου χωρίς σύνθεση fs φυσικά.Τα ελληνικά σαλόνια σε ένα εύρος τιμών περίπου από 550 μέχρι1200 χρησιμοποιούν τρίμα λάστιχου 400fs ή σύνθεση 60%400fs-40% τρίμα σιλικόνης το οποίο δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
  4. Ένας μεγάλος μύθος που έχει δημιουργηθεί είναι το ύφασμα με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να πέφτουν σε αυτή την παγίδα. Ένα αλέκιαστο ύφασμα δεν σημαίνει ότι είναι ακριβότερο από ένα απλό και μάλιστα και πόσο μάλλον καλύτερο. Τα αρνητικά από τα αλέκιαστα υφάσματα  είναι ότι δεν αναπνέουν όπως τα άλλα και πως δεν υπάρχει τίποτα αλέκιαστο μετά από μισή ώρα αν ποτίσει ο λεκές. Οπότε και ένα απλό ύφασμα αν το προλάβεις και το βάλεις να πλυθεί την ώρα της ζημιάς πάλι θα σωθεί και σίγουρα δεν έχετε πληρώσει απλά την ιδιότητα του ότι είναι αλέκιαστο. Σαφώς στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχουν καλά αλέκιαστα με πιστοποιήσεις τα οποία όντος είναι ακριβότερα..

Στα epipla-mou παράγουμε στην Ελλάδα και συνεργαζόμαστε μόνο με Έλληνες κατασκευαστές σε όλους τους τομείς επίπλων με τα προϊόντα μας να είναι άριστης ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Εμπειστευτείτε του Έλληνες παραγωγούς κάνουν σπουδαία δουλειά και ειδικά στα σαλόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *