τι πρέπει να ξέρουμε όταν αγοράζουμε έπιπλα για το σαλόνι μας

Βασικό σημείο για την αγορά επίπλων που αφορούν το σαλόνι μας είναι η ποιότητα σε συνάρτηση με την τιμή πάντα. Στη συνέχεια η πρακτικότητα και η αισθητική. Πώς μπορούμε λοιπόν να εξετάσουμε τα έπιπλα που θα αγοράσουμε αν όντως αξίζει να επενδύσουμε σε αυτά ή όχι.

Πρώτο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι αν το σπίτι που θα τοποθετηθεί το εκάστοτε έπιπλο είναι το μόνιμο και δεν θα υποστεί μετακομίσεις στην συνέχεια. Ως γνωστό τα έπιπλα που υπόκεινται σε πολλές μετακομίσεις αργά η γρήγορα χαλάνε. Φυσικά παίζει ρόλο κατά πολύ και η ποιότητα των υλικών για το πόσες μετακομίσεις μπορεί να αντέξει ένα έπιπλο. Αν για παράδειγμα ένα έπιπλα είναι κατασκευασμένο από μελαμίνη 1,5 πόντων το πολύ ένα έπιπλο να αντέξει 3-5 χρόνια αν όμως είναι με 3,8 τότε δεν θα πάθει ποτέ τίποτα φανταστείτε πόσο μάλλον άν είναι από ξύλο ή από mdf που θα βαρεθείτε να το βλέπετε.

Δεύτερο σημείο που πρέπει να εξετάσουμε αρκετά διεξοδικά είναι η ποιότητα και το υλικό όπως προαναφερθήκαμε από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Φυσικά στην αγορά υπάρχουν πολύ οικονομικά πράγματα που είναι κορυφαίας ποιότητας αλλά υπάρχουν και πολλά που μοιάζουν ευκαιρίες και μετά την αγορά δεν είναι λίγοι αυτοί που το μετανιώνουν, και δυστυχώς το δεύτερο είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Τα κύρια υλικά κατασκευής επίπλων είναι η μοριοσανίδα τεχνητού καπλαμά κοινώς μελαμίνη, το mdf τεχνητού ή φυσικού καπλαμά, και το μασίφ ξύλο. Φυσικά η κάθε κατηγορία έχει αρκετές ποιότητες και αρκετά πάχη που σίγουρα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Το βασικό που πρέπει εσείς να προσέξετε είναι το πάχος η πυκνότητα αν γνωρίζει ο κατασκευαστής του και η ποιότητα του καπλαμά.

Στη συνέχεια καλό θα ήταν να συμπεριλάβουμε και το κομμάτι της αισθητικής και της διακόσμησης. Για να μη κάνουμε λοιπόν τον χώρο του σαλονιού μας έναν χώρο αταίριαστο και περίεργο καλό θα ήταν να ψάχνουμε χρώματα ή αντιθέσεις που θα ταιριάζουν με αυτά που έχουμε ήδη στο χώρο μας. Η καλύτερη λύση είναι να έχουμε μαζί μας ένα δείγμα από το βασικό έπιπλο που θέλουμε να ταιριάξουμε για να συγκρίνουμε αν συνδυάζονται μεταξύ τους ή όχι.

One thought on “τι πρέπει να ξέρουμε όταν αγοράζουμε έπιπλα για το σαλόνι μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *